In de week van 28 augustus 2017 zijn de scouts, de welpen en de bevers op zomerkamp geweest. De tenten werden opgezet op het terrein van de Gustaaf Adolf Groep in 't Harde.
De scouts vertrokken maandag te voet vanaf het scoutingterrein in Nieuwleusen. Ze kregen verschillende aanwijzingen mee en moesten met behulp van een aantal navigatietechnieken zelf uitzoeken waar ze naartoe moesten lopen. Toen ze in de buurt van Meppel treinkaartjes kregen, werd duidelijk welk vervoersmiddel ze zou afleveren in 't Harde.

Zomerkamp 2017 04

Eenmaal op het station van 't Harde aangekomen konden de scouts de auto lenen van Fred en Wilma Flintstone, dat scheelde een heel stuk lopen !

Dinsdag kwamen ook de welpen en de bevers aan. Deze dag waren er volop activiteiten op het terrein en in de bossen rondom het kamp. 's Nachts begon het jammer genoeg hard te regenen. De kinderen hebben hier niets van gemerkt. Zo'n dag in de buitenlucht is nogal vermoeiend en dan slaap je zonder problemen door een regenbuitje heen.

De volgende dag, woensdag dus, bleek er toch water in de tenten te staan. Nadat de bammetjes van het ontbijt achter de kiezen geduwd waren, begon gelukkig het zonnetje te schijnen. Hierna gingen de kinderen in groepen het bos waarin ze tijdens een wandeltocht weer wat navigatietechnieken moesten toepassen.Toen 's middags het zonnetje nog steeds scheen zijn de tenten uitgepakt en daarna uitgesopt en droog gemaakt.

Donderdag was alweer de laatste dag voor de welpen en de bevers, maar voordat ze werden opgehaald had de leiding nog een verrassing: met z'n allen naar de legerplaats in 't Harde waar een artilleriemuseum is gevestigd. Gemiddeld genomen zijn kanonnen nogal grote stukken ijzer die moeilijk stuk te maken zijn. De kinderen mochten dus vaak niet alleen met de ogen, maar ook met de handen kijken. Binnen stond nog een echt militair rupsvoertuig, waar naar hartenlust in geklauterd mocht worden.

Vrijdag werd het kamp weer opgebroken en gingen ook de scouts naar huis. Al regende het af en toe, het was een hele leuke week waarin de kinderen, naast wat hierboven wordt genoemd, nog veel meer hebben gedaan: Zwemmen, optreden tijdens de bonte avond, spellen in het bos, barbecueën etc. etc. Teveel om op te noemen !
Harrold, Jitse, Wendy, Daniella en Sanne, hartelijk bedankt voor het organiseren en uitvoeren van deze fantastische belevenis.