16 september jongstleden stond de eerste opkomst van het nieuwe seizoen gepland. Alle speltakken verzamelden zich op de parkeerplaats bij de Maranathakerk. Vanaf hier werd rondom de Hulsterplas een variant op het smokkelspel gespeeld. De kinderen konden "illegale" goederen kopen bij verkopers en moesten deze proberen met winst weer te verkopen. Jammer genoeg was de "politie" ook paraat. Elk groepje kinderen dat aangehouden werd en die "illegale" goederen bij zich had, moest hiervoor een forse boete aan de strenge veldwachter betalen. Spanning en hilariteit alom !

MG 3855

Nadat achteraf alle groepjes zich weer hadden verzameld vlogen nog vier kinderen over naar een andere speltak. Aimée en Madelief vlogen van de Bevers naar de Welpen, terwijl Daniek en Jasmijn de sprong naar de Scouts mochten wagen. Dat zoiets niet zomaar zonder moeite plaats kan vinden is vanzelfsprekend. De dames moesten in een grote big bag, zaklopend naar de andere speltak huppen waarbij samenwerking nogal belangrijk bleek. Eén niet gelijktijdige hup en de dames lagen languit op het gras te koekeloeren. Na wat geploeter kwamen ze uiteindelijk toch aan bij hun nieuwe speltak die ze hartelijk welkom heette.

Als afsluiter werd de opbrengst van de Scoutingloterij bekendgemaakt. De kinderen hebben ontzettend goed hun best gedaan en wisten maar liefst 785 loten te slijten aan opa's en oma's, buren, familie, kennissen en andere "slachtoffers". De 6 kinderen die de meeste loten hadden verkocht werden in het zonnetje gezet en kregen een naambandje voor op de blouse. De drie kinderen die de allermeeste loten hadden weten te verkopen kregen van de leiding nog een extra, leuk presentje: Nummer drie een Firesteel vuurmaker, nummer twee een kompas met alles er op en er aan en de topverkoper kreeg naast de Scouting topsellersbadge, een echt Zwitsers zakmes. Alle kinderen en iedereen die een lot of een paar loten heeft gekocht: hartelijk bedankt en vergeet niet begin december de uitslag te bekijken op de site van Scouting Nederland. Misschien heb je wel die Fiat Panda gewonnen !