Vandaag, 3 februari 2018, was een heel belangrijke dag voor twaalf kinderen bij Scouting Nieuwleusen. Ze werden namelijk geïnstalleerd als Bever of als Welp. De meesten liepen al een poosje met de speltakken mee, maar nu zijn ze dan echt Bever of Welp en mogen ze ook het installatieteken dragen op de blouse.

Het is best nog wel een officieel dingetje, dat installeren. De kinderen houden met de ene hand de Scoutingvlag vast en van de andere hand steken ze twee vingers omhoog terwijl ze hun belofte uitspreken. Voor de Bevers is dit: "Ik beloof mijn best te doen een goede Bever te zijn. Samen te spelen en samen te delen." Voor de Welpen: "Ik beloof mijn best te doen een goede Welp te zijn. Iedereen te helpen waar ik kan en mij te houden aan de welpenwet. Jullie kunnen op mij rekenen!"

MG 4580 (Small)

Hierna kregen de kinderen naast de installatietekens en het groepsnaambandje, ook nog een oorkonde. Voor de degenen die zich afvragen, waar moet ik die dingen ook alweer op de blouse bevestigen, hier een handig linkje: wat komt waar ?
Er waren veel ouders aanwezig die minstens net zo trots waren als hun kinderen. Het is ook niet niks natuurlijk, je zoon of dochter die Bever of Welp wordt!.

Het viel op dat Sanne ook beetje zenuwachtig was. Dat is niet zo raar, want voorafgaand aan de installatie van de kinderen werd ook Sanne geïnstalleerd.
Ze mag nu trots en in dikke letters op haar CV zetten dat ze Beverbegeleider is!

Alle kinderen en Sanne: van harte gefeliciteerd!

Hier nog een paar foto's: