Afgelopen zaterdag ging een lang gekoesterde wens van Scouting Nieuwleusen in vervulling: Er werd met behulp van veel vrijwilligers een buitenopslag neergezet.
De afgelopen weken is er door een aantal ouders hard gewerkt om de opslag te pre-fabriceren. Het Oranje-Fonds sponsorde het geheel met een mooie bijdrage en verschillende bedrijven uit de nabije regio leverden kostenloos of tegen korting bouwmaterialen. Zaterdag was het dan zover. Terwijl in het bestaande gebouw een aantal moeders zich in het zweet werkten om hier alles weer netjes en kraakhelder te krijgen, werden buiten de kant en klare onderdelen aan elkaar geschroefd. Op de plek waar 's ochtends alleen nog maar een vierkant van betontegels en een fundering van trottoirbanden stond verrees een mooi, multi-functioneel gebouw.

Artikel klein
Het gebouw is half-open, waardoor bijv. ook gasflessen probleemloos en veilig opgeslagen kunnen worden. Aan de buitenzijde werd een solide metalen stelling gemonteerd waardoor het nu mogelijk geworden is het pionierhout droog en goed geventileerd op te slaan, waardoor het veel langer mee kan gaan. Terwijl één gedeelte van de ouders de schuur maakten, een ander gedeelte het bestaande gebouw verzorgde ging een derde groep aan de slag om rondom de vlaggenmast een cirkel te straten. Aan het einde van de dag waren alle projecten afgerond en kunnen we met recht spreken van een meer dan geslaagde NL-doet dag. We willen graag iedereen die op wat voor manier dan ook, een bijdrage heeft geleverd aan dit enorme succes van harte bedanken !

Hier nog een paar foto's: