De Scoutfit (het uniform) laat zien dat je bij Scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit en is er geen verschil.

Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst, kampen en jaarlijkse groepsactiviteiten doe je als lid van Scouting je uniform aan. Als je nog niet bent geïnstalleerd, draag je alleen de blouse (zonder tekens) en de eigele das. Wanneer je bent geïnstalleerd mag je de speltak- en installatietekens op je blouse dragen. Aan de das mag je een klompje of dasring dragen.

Alle onderdelen van de Scoutfit zijn verkrijgbaar bij de Scoutshop via www.scoutshop.nl. Op de website van de ScoutShop vind je ook adressen van de ScoutShop-winkels. Hieronder staat per speltak uit welke onderdelen de Scoutfit bestaat met daarbij het handboek van de speltak.

bevers_rgb

Blanco dasklompje
Groepsnaambandje**
Groepsdasteken**

* De eigele groepsdas blijft altijd hetzelfde voor alle speltakken.
** Groepsnaambandje en groepsdasteken zijn verkrijgbaar via de leiding bij de installatie.