Wil je samen op pad met je leeftijfdgenoten de wereld om je heen ontdekken? Hiken, vuur maken, primitief koken, bouwwerken maken met hout en touw, verdiepen in techniek, op kamp gaan? Het is zo maar een greep uit vele de activiteiten die de Scouts bezighouden. Je onderneemt zowel in een groepsverband als zelfstandig, maar je wordt zeker niet in het diepe gegooid. Waar nodig word je geholpen door je mede-scouts en de leiding.

Tussen je 12e en 15e word je eenmalig gevraagd om mee te doen aan de Wereld Jamboree (World Scout Jamboree). Dit is een wereldwijd scoutingevenement dat eens in de vier jaar wordt gehouden. De eerstvolgende Wereld Jamboree is in Japan en zal plaatsvinden in de zomer van 2015. In 2014 wordt al een aantal voorbereidingskampen georganiseerd op landelijk niveau. Wil je meer weten over de Wereld Jamboree, neem dan gerust een kijkje op de speciale website.

Ben jij een echte Scout?
Je bent een echte Scout als…
… je niet bang bent vies te worden.
… je het leuk vindt om vuur te maken.
… je het niet erg vindt om dingen te leren.
… je er een gezellige middag van wilt maken.
… je niet vies bent van samenwerking.
… je het leuk vindt om deel te nemen aan kampen.

Informatie voor de ouders
De Scouts is een gemengde groep van jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar.  De Scouts hebben geen themaverhaal, maar wel een centraal thema: Ontdekkingsreis. Deze ontdekkingsreis gaat dwars door de activiteitengebieden van scouting. Een activiteitengebied bevat diverse activiteiten. Het gebied "Uitdagende Scoutingtechnieken" omvat activiteiten zoals houthakken, vuurmaken, kaartlezen en werken met een kompas. Scouts leren samenwerken met hun groepsgenoten en krijgen een grote mate van zelfstandigheid doordat zij elkaar helpen bij het uitleggen en uitvoeren van taken. Scouts kunnen met groeps- en zelfstandige opdrachten insignes verdienen. De insigneopdrachten dagen de Scouts uit om verder te kijken dan wat zij al weten en kunnen.

De Scouts gaan meerdere keren per jaar op kamp. De ene keer is dat kort, zoals bijvoorbeeld een weekend naar scoutingterrein Ada's Hoeve in Ommen. De andere keer is het langer, zoals bij een zomerkamp, dat een week kan duren.

Net als alle speltakken hebben de Scouts een uniform. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

De Scouts hebben elke zaterdag opkomst, uitgezonderd van de zomervakantie en speciale feestdagen. Normaal gesproken worden de schoolvakanties van de basisscholen aangehouden.De scoutsleiding kan je meer vertellen over dit schema.

Leidingteam
Jitse Krab